nodeimage

BOXISM

Is it time to break the box?

Dato

19.oktober

Tidspunkt

19:00

Pris

Ord. 275,- / BT 220,-

BOXISM

 

Ei eksplosiv, sjangeroverskridande framsyning om å bryte ned menneskeskapte grenser

 

Kvifor stillar vi oss så ofte til kvarandre på bakgrunn av merkelappar, grupperingar og båser? I Boxism kjem nokre av Noregs framste dansarar innan hip hop, samtidsdans, jazzdans og breaking saman. Kva for sjanger eller «boks» kan denne framsyninga då plasserast i?

 

Boxism tar føre seg temaet utvisking av menneskeskapte grenselinjer og båser. Tittelen er basert på det engelske uttrykket "to be put in a box", eller på norsk, "å bli satt i bås", og visar til at det å sette kvarandre i bås er eit samfunnsfenomen på lik linje med andre -ismar; racism, feminism, nationalism, sexism osv.

 

Boxism er full av energi og eksplosivitet. Seks dansarar med bakgrunn i ulike dansesjangre møtast. Handlinga blir driven fram av ein tekstformidlar. Målet er utforsking av grenselandet og krysningspunkta mellom dei ulike stiluttrykka. Gjennom samarbeid og fordjupning i felles problemstillingar får forskjellige uttrykksformer fungere i samspel. Visjonen er ei framsyning som bryt med gitte konvensjonar om form og innhald i ei danseframsyning; en framsyning som ikkje kan plasserast i nokon spesifikk sjanger (”boks”).

 

Begrep som fordommar og stigmatisering blir problematisert og satt på dagsorden. – Kva er det i oss som gjer det så lett å møte annsleisheit med skepsis? – Is it time to break the box?

 

Boxism hadde urpremiere den 1. og 2. mars 2018 i Bærum Kulturhus.

 

Idé, konsept og kunstnerisk leiing/koreografi: Catherine Michelet

Kunstnerisk medansvarleg og medverkande: Navid Rezvani

Dansarar: Eivind Linn, Christiane Bergersen, Sara Einbu, Marco Wihlborg, William Boo og Catherine Michelet

Scenografi og lysdesign: Ola Bråten

Lyddesign: Bernt Karsten Sannerud

Tekst og dramaturgi: Oda Radoor

Kostymekonsulent: Signe Vasshus

Produsent: Catherine Michelet

 

Framsyninga har blitt støtta av Kulturrådet, Fond For Utøvende Kunstnere og Fritt Ord, og co-produsert av Bærum Kulturhus – Regionalt kompetansesenter for dans.

 

Turneen hausten 2019 blir presentert av Dansenett Norge.

 

Catherine Michelet

 

Catherine Michelet er dansar utdanna frå Kunsthøgskolen i Oslo, og har dei seinare årene jobbet stadig mer med koreografi ved siden av sitt virke som utøver. Catherine har jobbet som danser innen et bredt spekter av stilarter, som jazzdans, samtidsdans og hip hop. Hun har medvirket i diverse produksjoner for scene og TV, og turnert landet rundt med flere oppsetninger. I tillegg har hun jobbet med dans og undervisning på skoler og asylmottak. Med ”Boxism” har Catherine nå utvidet sitt kunstnerskap til å omfatte både rollen som koreograf, produsent og utøver

 

 

Varighet: 70 minutt utan pause

Anbefalt frå 12 år

Ord: 275,- 

Stud. / BT: 220,-

Barn under 16 år: 95,-

Følg gjerne vårt Facebook-arrangement! 

Servering

Middag før framsyninga? For meny og bordbestilling i restauranten, ring 53 69 51 40

Boxism Trailer

Opningstider

mandag stengt
tirsdag - fredag 11.00 - 16.30
laurdag  11.00 - 16.00
søndag 12:00 - 18:00