nodeimage

Bygdekinoen: Flukten over grensen (9 år)

Ein spenningsfilm for heile familien frå suksessforfattar Maja Lunde

Dato

01.mars

Tidspunkt

16:00

Pris

95,-

Det er desember 1942, og fire born er på flukt. Sarah og Daniel er jødar og skal sendas ut av landet. Dei har gøymd seg i kjellaren til Otto og Gerdas familie, men no er dei oppdaga og foreldra arrestert. Otto og Gerda bestemmer seg for å hjelpe deira nye vener. Gjennom snøtunge skogar flyktar dei fire borna fra tyske soldatar. Målet er å kome seg til Sverige. Det veit ein flukt på liv og død. Heldigvis møter dei gode hjelparar undervegs. Men kven kan dei eigentleg stole på?

Vi har fortalt historia igjen og igjen, på film, bøker i aviser, men alltid for vaksne. Endeleg kjem ein film frå krigen for heile familien. Flukten over grensen er ein spenningsfilm om tillit og venskap, om frykt og om stort mot hos små menneskje. Suksessforfattar Maja Lunde har sjølv skrevet manus til Flukten over grensen. Filmen er basert på hennar prisvinnande bok fra 2012 og er spennande, rørande og tankjevekkjande historie basert på historiske hendingar.

 

 

Regi: Johanne Helgeland
Språk: norsk
Produksjonsår: 2019
Skodespelarar: Anna Sofie Skarholt, Bo Lindquist-Ellingsen, Samson Steine, Bianca Ghilardi-Hellsten, Henrik Siger Woldene,Kari Simonsen,
Sjanger: Familiefilm /Spenning /
Nasjonalitet: Noreg
Lengde: 1t. 36min.
Aldersgrense med begrunning: 9 år.
Denne filmen inneheld partier med utrygg stemning og faretruande situasjonar med born på flukt. Filmen får difor 9-årsgrense.

Servering

Kiosk i Foaje

Opningstider

mandag stengt
tirsdag - fredag 11.00 - 16.30
laurdag  11.00 - 16.00
søndag 12:00 - 18:00