nodeimage

Oseana-direktøren vald som ny styreleiar for Norske kulturhus

 

Det er med stor glede vi kan melde at Oseanas direktør Ole Tobias Lindeberg er vald som styreleiar for Norske Kulturhus. Gjennom kulturhusnettverket kan Oseana bidra til å videreutvikle kulturhusa si rolle i det norske kulturlivet, både lokalt og nasjonalt. Her frå Norske kulturhus si pressemelding om saka:

 

Ole Tobias Lindeberg valgt som ny styreleder for Norske kulturhus

 

Etter årsmøte for Norske kulturhus, på Hurtigruta den 14. mai, ble disse kulturhusledere valgt inn i styret for Norske Kulturhus:

 

STYRETS LEDER:

Ole Tobias Lindeberg (Oseana Kunst og Kultursenter)

 

STYREMEDLEMMER:

Andreas Gilhuus (Bølgen kulturhus)

Mette Killingmoe (Askim kulturhus)

Tom Erik Anfinsen (Festiviteten Konserthus)

Marit Glimstad (Olavshallen)

 

VARAMEDLEMMER:

1. vara: Svein Strugstad (Bjugn kulturhus)

2. vara: Erik Friesl (Ælvespeilet)

3. vara: Eva-Mette Lundahl (Lofoten kulturhus)

 

Ole Tobias Lindeberg går fra å være styremedlem til styreleder. Han er en inspirator i styret, både som person og gjennom hans drift og visjoner for Oseana Kunst og Kultursenter. Vi i Norske Kulturhus gleder oss derfor stort over at det er Ole Tobias som nå inntar styrelederplassen, og gleder oss over det nye styret som sammen skal jobbe for alle landets 130 kulturhus, sier Nina Hodneland, daglig leder i Norske kulturhus.

 

Norsk Kulturhusnettverk er en fantastisk arena hvor vi sammen kan videreutvikle kulturhusenes rolle i det norske kulturlivet. At Oseana Kunst og Kultursenter kan bidra til dette ved å være representert i styret er svært gledelig. De siste årene har organisasjonen vokst fra å være et nettverk til å bli en interesseorganisasjon. Jeg gleder meg veldig til å fortsette arbeidet sammen med et meget kompetent styre og administrasjon. Sammen med medlemmene skal vi jobbe videre med å løfte frem den brede betydningen kulturhusene i Norge innehar, både lokalt, men også nasjonalt”, sier Lindeberg.

 

For mer informasjon, kontakt daglig leder for Norske Kulturhus Nina Hodneland på nina@kulturhus.no.

 

 

Norske kulturhus:

  • Landsomfattende organisasjon for kulturhus med mål om å synliggjøre kulturhusenes rolle lokalt og nasjonalt.
  • 130 medlemmer fordelt over hele landet.
  • Taler kulturhusenes sak til media og bevilgende myndigheter.
  • Tilbyr medlemmene en felles plattform der tjenester og erfaring utveksles.
  • Har samlet besøk på 12 millioner gjennom året. Disse er musikk- og teaterbesøk, øvelser, språkcafé, ungdomsklubb, sportsarrangementer og kino. Flere av kulturhusmedlemmene huser også bibliotek, café og svømmehall.

 

Norske Kulturhus feirer 25 års jubileum i år!

Det er i år allerede 25 år siden arbeidet startet med å samle alle Norges kulturhus i en organisasjon. Vår visjon er attraktiv og levende kultur der folk bor. En visjon vi gleder oss til å kunne ta med oss inn i 25 nye år!  Fordi kultur samler folk, gir bedre helse og levekår og visker ut ulikheter.

 

Om Ole Tobias Lindeberg:

Ole Tobias Lindeberg er utdannet musiker, og har mellom annet jobbet som produksjons- og formidlingssjef for Bergen Filharmoniske Orkester, Bergen Nasjonale Opera og BIT 20 Ensemble, før han i 2013 tok over direktørrollen på Oseana kunst- og kultursenter.

 

Om Oseana Kunst og Kultursenter:

Oseana ble åpnet i 2011, og har i løpet av sine 6 leveår etablert seg som både et lokalt, regionalt og nasjonalt kulturhus. Senteret satser på et bredt kulturtilbud og kunne i 2016 vise til over 75.000 besøkende. Oseana satser også tungt på formidling, og har egne formidlingsprogrammer knyttet til både barn, ungdom og eldre.

Opningstider

mandag stengt
tirsdag - fredag 11.00 - 16.30
laurdag  11.00 - 16.00
søndag 12:00 - 18:00