Åse Eriksen – Moving forward looking back

Åse Eriksen – Moving forward looking back

Tekstilkunstnaren Åse Eriksen har utstilling i Hvelvet i perioden 1. mars – 21. april. 
Eriksen er utdanna tekstilkunstnar på Bergens Kunsthåndverksskole i perioden 1977 – 1982. Eriksen har hatt ei rekkje separatutstillingar, seinast på Hordamuseet i 2012. Ho har også vore representert på Nasjonalgalleriet si vandreutstilling i 2011 -2012, og fleire gonger på Høstutstillingen og Vestlandsutstillingen. 
Ho har hatt mange utsmykkingsoppdrag, der mange av dei har vore knytte til kyrkjer. Her har ho laga både interiørtekstilar som preikestolklede og alterdukar, og messehakel og stolaer. Skjold kirke, Biskopshavn kirke, Bergen lufthavn Flesland og oljeplattformen Gullfaks B er berre nokre av stadane der du kan oppleve Åse sine tekstilar.  
Utstillinga i Hvelvet har Åse kalla «Moving forward looking back». Om bakgrunnen for utstillinga seier ho dette: 
»I fjor laget jeg en bispekåpe til Tunsberg bispedømme. Det var en utfordrende oppgave, og en liten bildevev som ble funnet i Osebergskipet gav ideen til utformingen av kåpen.  I Osebergfunnet er det tekstiler som har interessert meg i over 30 år. I studietiden min var ikke forskningen på tekstilene ennå publisert, det skjedde først 2006. Jeg har nå muligheter til å studere materialet, som er rester av silker fra 600 – 800 tallet som er vevet i en spesiell teknikk. Teknikken er uløselig knyttet til silkeveien, og utvekslingene her av teknologi, materiale og mønster. Den ble brukt i Asia og Europa fram til år 1200, så forsvant den til fordel for mer effektiv vevproduksjon. Gjennom et arbeid/forskningsprosjekt har jeg nå mulighet til å rekonstruere mønster og veve noen av silkestoffene.På utstillingen, som jeg har gitt tittelen moving forward looking back, viser jeg tepper vevd i denne gamle teknikken.»
Utstillinga blir opna 1. mars kl. 15.00 av Ingebjørg Engel Astrup. Det blir enkel servering, og opninga er gratis for alle. Utstillinga står i perioden 1. mars – 21. april.