Speaker Park 30.03.-07.04.

Speaker Park 30.03.-07.04.

Utstillingsåpning med konsert lørdag 30. mars kl. 14 – 16.
Konsert søndag 31. mars kl. 14:00.
 Medvirkende:
Mari Kvien Brunvoll og Antti Sakari Saario – komposisjon og lyddesign
John Pigott og Roar Sletteland – skulptur, høyttalerdesign og utforming
Leo Oran Preston and Mai Veronica Lykke Robles Thorseth – konsept, regi og tekst
Speaker Park er co-produsert av BEK.

Utstillingen har utvidede åpningstider: Mandag, tirsdag, torsdag og fredag kl. 11 – 20. Onsdag kl. 11 – 18. Lørdag kl. 11 – 16. Søndag kl. 12 – 18.
Når vi tenker på en park så er det topologien, lydene som kommer fra ulike kanter, og de mange ulike veiene man kan ta, som gjør hver enkelt park unik. Den uvanlige utfordringen i dette prosjektet er å kombinere friheten i uterommet, med det lydlige spekteret man vanligvis kun kan oppleve i en moderne kinosal. Speaker Park er en konsertinstallasjon som ber oss revurdere forholdet vårt til musikkteknologi.
Ved å samle høyttalerprodusenter, kunstnere, komponister og musikere, ønsker prosjektet å styre unna det kommersielle hi-fi-markedet, og heller utfordrer kriteriene man vanligvis legger til grunn når man vurderer lyd og lydsystemer. Speaker Park sitt lyttemiljø er et open source, audiovisuelt kunstverk, som utfordrer hva vi ser på som et førsteklasses musikkanlegg.
Under hver fremføring vil nye verk av Mari Kvien Brunvoll og Antti Sakari Saario fylle en park av spesialkonstruerte høyttalere, utviklet av Jon Pigott og Roar Sletteland. Publikum kan bevege seg rundt og lytte fra flere ulike hold. Speaker Park er unnfanget og utviklet av Leo Preston og M. Veronica L. Robles Thorseth fra Wrap, og er et eksempel på denne duoens særegne interesse for samarbeidsprosjekt. Den kollektive eksperimenteringen og forskningen er en sentral del av verket.
Den 5. april kl. 19.00 samt 6. og 7. april kl. 14.00 vil der i tillegg fremføres et felles-verk komponert med elever fra videregående skoler i Hordaland og musikere som har deltatt på drop-in felles-komposisjon.
Mer om drop-in felles-komposisjon 1.-5. april klokken 15.00 til 20.00 (3 april til kl. 18.00): I løpet av disse dagene vil det være mulig å komme innom med egne instrumenter og opptak. Det vil også være mulig å låne lydopptaker, spille inn bidrag på stedet, prøve ut innspillingene på installasjonen og mikse bidraget på stedet. Alle som er interessert i å bidra er velkommen! Les mer om prosjektet på Wraps websider.

Prosjektet er støttet av Os kommune, Fond For Lyd og Bilde, Bergen Kommune, Norsk Kulturråd og Hordaland Fylkeskommune.
Utstillingsprogrammet i Galleri Hvelvet er støttet av Kulturrådet.