SUPRA

SUPRA

Velkommen til en annerledes utstilling i Hvelvet.
Åpning med kunstnersamtale lørdag 27. januar kl. 14 – 16. 
Ustillingsperiode lørdag 27. januar kl. 14 – søndag 11. februar kl. 18.
Kunstnerne vil være til stede store deler av åpningstiden og garantert hver dag kl. 14 – 16.
Heidi Tronsmo og Glenn Erik Haugland er kjent og elsket for sine musikalske forestillinger, og dette er en dimensjon de tar med seg når de flytter inn i Hvelvet for å lage en levende installasjon i løpet av drøye to uker. Underveis i denne perioden blir det mindre hendelser, konserter, performances og lyd- og filmopptak. Og, ikke minst, samtaler med publikum. Kunstnerne vil være til stede store deler av Oseanas åpningstid, og det er åpent for publikum underveis å ta del i samtalene rundt det som skjer. Når kunstnerne er til stede, vil hendelser og samtaler bli spontant tilpasset det publikum som dukker opp, enten disse er barn, ungdom eller voksne.
Prosjektet vil utvikle seg og rommet fylles opp i løpet av utstillingsperioden. Bit for bit skal to parallelle universer bygges opp basert på de to kunstnernes ulike erfaringsverden. De to presenterer seg som HUN og HAN, og hver for seg søker de etter bekreftelser og sine egne utopier.
Supra betyr «Over». I Supra møtes to vidt forskjellige univers. Heidi søker etter noe jordfast Hun er i konstant bevegelse. Glenn er del av et unreality-show som stadig går i oppløsning i informasjonsstrømmene.

Verken Heidi eller Glenn vet hva som vil skje i løpet av de to ukene der disse universene blir tvunget til å virke i samme rom. Publikum er velkommen til å møte de to for en samtale under hele perioden. Publikum bør dessuten følge ekstra godt med på åpningsdagen og komme igjen siste utstillingsdag. Da vil Heidi og Glenn gjengi sin egen sannhet om hva som skjedde på åpningsdagen.

Glenn Erik Haugland er komponist og musikkdramatiker, trådte sine barnesko i New York, men flyttet til Os da han var elleve år gammel. Heidi Tronsmo er musiker, dramatiker og komponist. Sammen med Ståle Tråsdahl har de drevet musikkteatergruppen OPERA OMNIA siden 1990, og har skapt utallige musikalske forestillinger for både voksne, barn og ungdom.

Utstillingen er støttet av Fond for utøvende kunstnere, Hordaland fylkeskommune og Kulturrådet.