Egil Røed: 1988 til 2013 – Med Island som utgangspunkt

Egil Røed: 1988 til 2013 – Med Island som utgangspunkt

Egil Røed er fødd i Eydehavn i 1932. Han studerte ved Bergen Kunsthåndverksskole, no Kunsthøgskulen i Bergen, hos Povl Christensen og Asbjørn Brekke, og seinare ved Jean Clertè sitt atelier i Paris. 
Røed har sidan midten av 80- talet hatt fleire opphald på Island, og den islandske naturen har vore ei viktig inspirasjonskjelde for arbeida hans sidan. Utstillinga på Oseana heiter 1988 til 2013 – med Island som utgangspunkt, noko som understrekar denne inspirasjonen. 
Røed seier sjølv dette om arbeidet sitt: 
»Fra 1980 har jeg hovedsaklig arbeidet med tresnitt. Og fra mitt første besøk på Island har det islandske landskap vært utgangspunktet for mine arbeider. I 1987 hadde jeg en periode som gjestelærer i grafikk i Reykjavik hvilket også ga meg mulighet til et besøk på de vulkanske klippeøyene Vestmannaeyjar.
Ti år seinere hadde jeg et lengre opphold i Nordisk Gjesteatelier på Island med god anledning til å reise rundt i landet, bl.a. til spennende steder som området ved Myvatn i Nord-Island, (og året etter et, nytt opphold med stor utstilling i Hafnarborg, Institute of Cultur and Fine Art, Island. 
Selvfølgelig er jeg facinert av dette spennende landskapet med sprutende geisirer, kokende leirkulper og vulkanske klippeformasjoner, men det som har opptatt meg som billedkunstner er de enkle formene i det nøkterne og monumentale landskapet, og det er dette som har vært med å forme mine tresnitt.»
Les meir på Egil Røed sine heimesider. 
 
Utstillinga opnar med vernissage laurdag 11. januar kl. 15.00. Reidar Storaas vil stå for den offisielle opninga, og det vil bli enkel servering. Arrangementet er gratis for alle. 
Utstillinga står i perioden 11. januar – 22. februar.