Gunhild Sannes: MALERIER – Samtale i Galleri Hvelvet.

Gunhild Sannes: MALERIER – Samtale i Galleri Hvelvet.

(Foto: Thor Brødreskift)

I den avsluttende uken av Gunhild Sannes» utstilling arrangerer vi en samtale mellom kunstneren og kurator Evelyn Holm. Publikum er hjertelig invitert til å delta med spørsmål, tanker og kommentarer. Servering av forfriskninger.

Å få forsvinne i lys og bli til farge er tittelen på en av Gunhild Sannes´ tidligere utstillinger, en tittel som er beskrivende for den umiddelbare opplevelsen av å befinne seg i et rom med hennes malerier. De store flatene malt i den eldgamle teknikken eggtempera gløder av lys og farge. Selv der svart dominerer, bryter større og mindre felt av hvitt, grått eller farget lys gjennom. Slik fremstår også de hovedsakelig svarte maleriene som både lyse og lysende. Om betrakteren ikke bokstavelig forsvinner i lyset og transformeres til farge i møtet med disse bildene, kan en fort oppleve å bli både oppslukt og omfavnet. 

Gunhild Sannes gikk ut med Master i kunst fra Kunstakademiet – Institutt for samtidskunst, KMD, UiB i 2021. Utstillingen i Galleri Hvelvet i Oseana er den største presentasjonen av hennes malerier så langt. 

Utstillingen står til og med søndag 16. oktober